mBIT en NLP

Wat is eigenlijk mBraining en NLP?

Ik weet het écht even niet meer. Herkenbaar? Hoe komt het dat je steeds botst met dezelfde mensen? Hoe komt het dat je vaak stress ervaart? Heb je ondertussen in de gaten, dat het niet altijd aan de andere mensen ligt? Waarom lukt het je niet om zaken permanent aan te pakken?

Soms weet je gewoon de antwoorden op al die vragen niet meer. En dat is niet erg. Vaak weet je wel dat er verandering nodig is, maar kom je daar zelf niet helemaal uit. Of het nu gaat omdat je tegen een burn-out aanzit of omdat je niet weet welke keuzes je moet maken. Soms weet je niet wat je met je verdriet van een verlies aan moet. Je zit “vast” in je eigen gedachten. Dit is logisch, want soms is het lastig te ontdekken wat het probleem is. Waar het nu precies om gaat.

Mind your step, voor je volgende stap. Ik begeleid je in het proces van keuzes maken en patronen doorbreken. Tijdens intensieve coachsessies gaan we samen op zoek naar dat wat jij écht wil, welk doel je ook hebt. Als je je doel nog niet weet, gaan we daar naar op zoek. En, zeker zo belangrijk, deze doelen ook te realiseren. Je krijgt antwoord op de vragen!

Hoe ik dat doe?

Volgens de inzichten van mBIT en  NLP-D (Neuro Linguistisch Personal-Development) prikkel én spiegel ik je, waardoor je inzichten krijgt in wat er speelt. Door nieuw inzicht in jezelf te krijgen, krijg je opnieuw uitzicht en kun je zaken ook echt blijvend veranderen. Je leert je gedrag effectiever in te zetten, je belemmerende patronen te doorbreken en je grenzen beter te bepalen. Hierdoor krijg je dus meer grip op jezelf!

NLP – Neuro-Linguistic Programming

Wat is mBIT?

Wijsheid

mBIT is een nieuwe wetenschappelijke methodiek gecombineerd met oude wijshedentradities. mBIT (Mbraining = het proces) gaat over het hart-hoofd en buik brein! Jawel, want we hebben meerdere breinen. Het hoofdbrein dat ken je al. En het is wetenschappelijk bewezen dat we ook een hart- en een buikbrein hebben. We maken er alleen slecht gebruik van. Terwijl we juist zoveel coachvragen goed kunnen aanpakken met mBraining.

Voor welke vragen kun je mBIT inzetten:

  • Moeite met het maken van keuzes
  • Teveel in je hoofd zitten
  • Wanneer je meer balans wenst in je leven
  • Preventie van stress en burn-out

Op het moment dat je alle drie je breinen betrekt bij beslissingen, dan pas begint de echte verandering.

Denken:             Het hoofd staat denken en betekenis geven

Voelen:              Het hart staat voor de verbinding en dat wat jij echt belangrijk vindt

Doen:                 De buik staat voor wel of niet in beweging komen.

Wat is nu eigenlijk NLP?

NLP gaat over het ontdekken hoe jij dingen doet zoals je ze doet, en ze (indien gewenst) kunt veranderen.  Daarnaast gaat het ook over communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Hoe reageer jij op dat wat je waarneemt (bv gedrag van andere mensen of gebeurtenissen) en hoe ga je daar mee om. Is het succesvol gedrag, dan vooral zo laten. Is het minder succesvol, dan heb je de mogelijkheid dit te veranderen

Met NLP maak je je onbewuste gedrag bewust

NLP
NLP – Neuro-Linguistic Programming

NLP richt zich op WWW = WAT WERKT WEL

Waar kun je NLP allemaal voor gebruiken?

NLP wordt gebruikt voor vele uiteenlopende onderwerpen. Iedereen heeft een eigen reden om met NLP aan de slag te gaan. Enkele van deze redenen heb ik hieronder aangegeven:

  • Leren omgaan met stress en burn-out
  • Jezelf willen ontplooien, ontwikkelen, groeien en bloeien. 
  • Verbeteren van je werk/privé-balans.
  • Beter kunnen samenwerken en communiceren met anderen. 
  • Meer voldoening en succes in je carrière. 
  • Als je het even niet meer weet.

NLP is voor iedereen die persoonlijke groei wil ondergaan. 

Andere methodieken

Overigens gebruik ik naast NLP en mBIT, ook andere methodieken. Je kunt hierbij denken Systemisch coachen, Transactionele Analyse, Maskerstructuren, ea. Dit alles om jou maatwerk te geven die aansluiten bij je hulpvraag.

Plan hier je afspraak